stressklachten na scheiding

Volgens de gegevens van TNO belandt 1 op de 5 werknemers na een scheiding binnen een jaar in een burn-out.

Een scheiding is een enorm ingrijpende gebeurtenis in je leven. Je gaat door een rouwproces. Heel veel pijn in je hart. Hoe nu verder? Er dient – in korte tijd – een hoop geregeld te worden: een omgangsregeling voor de kinderen, andere huisvesting, financiĆ«le zorgen enz. en dat geeft stress, heel veel stress.

Je voelt dat je minder aankunt, het plannen en organiseren gaat niet meer goed, je gaat meer fouten maken op je werk en het duurt langer voordat je je werk af hebt. Je blijft maar “aan” staan waardoor je slecht slaapt en je onvoldoende uitgerust of zelfs moe wakker wordt en dan moet de dag nog beginnen…

Het is niet gemakkelijk om een scheiding te verwerken. Jouw rouw kan nog lang doorgaan terwijl de buitenwereld vindt dat als “alles geregeld is”, jij dus weer in orde bent terwijl dat helemaal nog niet het geval is.

jouw gezondheid eerst!

Schroom niet om hulp te vragen! Dat kan best moeilijk zijn maar zet je zelf en je gezondheid eens op de eerste plaats. Vandaaruit gaat het verder.

wandelcoachtraject

Overweeg eens een wandelcoachtraject. De natuur geeft rust in je lijf en hoofd waardoor er ruimte ontstaat en het voor jou weer mogelijk wordt om helder na te denken. Op deze manier krijg je grip op de situatie zodat je kleine stapjes in de door jouw gewenste richting kunt zetten. Hierdoor ga je je ook beter voelen.

Je werkgever vergoedt waarschijnlijk het traject dus daarvoor hoef je het niet te laten. Jouw gezondheid eerst!

contact

Bel me voor meer informatie: Elza Ruygrok, 06 – 46 39 29 67

registerwandelcoach en stress&burn-out coach