te veel stress: gebrek aan herstel

Stress op zich is een gezond fenomeen: anders zou je niets kunnen doen op een dag omdat stress een energieleverancier is. Te veel stress, of beter gezegd een gebrek aan herstel, is een ander verhaal. Duurt dit te lang dan is het ronduit ongezond.

Het zijn de doorzetters, de “bikkels” die hier uiteindelijk last van krijgen. Je hebt alle “stop signalen” genegeerd en herstelde onvoldoende zodat de roofbouw door kon gaan. Stress manifesteert zich in een “glijdende schaal”: de “herstelschuld” stapelt zich op totdat je op een gegeven ogenblik niets meer kunt, dan ben je opgebrand*. Laat het niet zover komen! De weg terug duurt dan veel langer.

Symptomen van stressklachten zijn: moe, moe en nog eens moe, gespannenheid, lusteloosheid en piekeren.

wandelcoaching: samen op pad om jouw wens te realiseren

Een groene omgeving doet een mens goed. Wil jij herstellen van je stressklachten, ga dan met mij op pad in een natuurgebied bij jou in de buurt. Je dient een uur te kunnen wandelen – in je eigen tempo – en cognitief ook redelijk in orde te zijn.

Jouw wens staat centraal in het traject.

Met behulp van oefeningen in de natuur (voorzover je dit wilt natuurlijk) krijg jij helder wat je kunt doen om uitvoering aan jouw wens te geven zodat je vooruitgang boekt in de kwaliteit van jouw leven. Ik doe de begeleiding. Het wijst zich vanzelf.

Ik beschik over de benodigde kennis om je waardevolle informatie over stress te geven en dan vooral ook over hoe te herstellen van chronische stress (CSR gecertificeerd).

contact

Bel me voor een afspraak of stuur me een appje: Elza Ruygrok: 06-46392967, registerwandelcoach

—————-

  • opgebrand (burn-out): symptomen: uitputting en totale vermoeidheid ondanks dat je uitrust, staan hierbij op de voorgrond. Je dient eerst je herstelvermogen te verbeteren (roofbouw stoppen, even iets doen en dan uitrusten). Voor wandelcoaching dien je een uur – rustig – te kunnen wandelen en cognitief ook enigszins hersteld te zijn. Wat ik je kan aanbieden zijn herstelwandelingen. Als je in staat bent om een half uur te lopen, vergezel ik je. Ik laat je dan “mindfull” wandelen in jouw tempo, dat is goed voor je energie-opbouw en cognitieherstel.