(plotseling) overlijden

Als iemand – plotseling – overlijdt, kan dat niet “opgelost” worden. Mensen lossen graag iets op. Hierdoor kun je onbegrip en handelingsverlegenheid uit je omgeving ervaren. Misschien ben je wel heel boos of in de war. De gevolgen van het overlijden kunnen enorm zijn. Je kunt er plotsklaps alleen voor staan met je opgroeiende kinderen, je functioneren in het dagelijkse leven en/of op je werk, gezondheid en het verlies van sociale contacten, ook kan je gevoel van veiligheid kan aangetast zijn. Er is een heel groot gapend gat in je hart gevallen.

De Nederlandse cultuur is ook zodanig dat “men” vindt dat jouw rouwperiode lang genoeg heeft geduurd terwijl het voor jou nog helemaal niet klaar is. De wereld draait door terwijl de jouwe stil of op zijn kop staat. Het is een “tusseninperiode” waarin je beland bent: het leven is niet meer zoals het was en je hebt nog geen nieuwe balans gevonden.

Wat ik voor je kan doen in dit wandelcoachtraject is luisteren naar jou en jouw wens. Met behulp van de natuur ga jij invulling geven aan jouw wens zodat je hierin vooruitgang boekt. De natuur geeft rust, spiegelt en geeft inzicht. Met dit inzicht ga jij aan de slag. Ik doe de begeleiding. We gaan samen op pad.

De startwandeling is gratis en vrijblijvend.

Bel me voor een gesprek. Elza: 06-46 39 29 67