(plotseling) overlijden

“we don’t move on from grief, we move forward with it” (Nora McInerny)

emotionele aardbeving

Als iemand – plotseling – overlijdt, kan dat niet “opgelost” worden. Mensen lossen graag iets op. Hierdoor kun je onbegrip en handelingsverlegenheid uit je omgeving ervaren. De gevolgen van het overlijden kunnen enorm zijn. Niemand is meer aanwezig dan iemand die er opeens niet meer is.

De Nederlandse cultuur is ook zodanig dat “men” vindt dat jouw rouwperiode “op een gegeven moment” lang genoeg heeft geduurd terwijl het voor jou nog helemaal niet klaar is. De wereld draait door terwijl de jouwe stil of op zijn kop staat. Het is een “tusseninperiode” waarin je beland bent: het leven is niet meer zoals het was en je hebt nog geen nieuwe balans gevonden in dit bestaan zonder jouw dierbare.

Hoe nu verder?

wandelcoaching

Nadat de eerste “stof is neergedaald”, kan het tijd zijn voor een wandelcoachtraject. Samen op pad in de natuur, waarbij jouw wens centraal staat. Met behulp van oefeningen in de natuur ga jij invulling geven aan jouw wens zodat je hierin vooruitgang boekt. De natuur geeft rust, spiegelt en geeft inzicht. Met dit inzicht ga jij aan de slag. Ik doe de begeleiding. Het wijst zich allemaal vanzelf uit.

De startwandeling is gratis en vrijblijvend.

Bel me voor meer informatie: Elza Ruygrok, registerwandelcoach: 06-46 39 29 67